Må toppen med kroppen

Hur vi mår påverkar ju vår kropp och vårt kroppspråk. Om vi är deppade eller nere så sjunker kroppen ihop, huvudet och mungiporna sänks.

Men det fantastiska är att det fungerar åt andra hållet. Genom att styra vårt kroppspråk kan vi styra hur vi mår.

De kroppsrörelser som skapar välmående är en snabb explosiv rörelse och då vi sträcker på kroppen samtidigt som vi låter starkt, då detta aktiverar diafragman vilket ger ökad syreupptagning.  Så för att uppnå detta; från sittande med knutna händer, res dig så snabbt du kan sträck på armarna och spreta med fingrarna samtidigt som du gör ett glädjetjut så högt du kan.

Det kan låta konstigt och känns kanske konstigt att göra detta i sin ensamhet. Eller ännu konstigare om man gör det själv utan att vara ensam. I en grupp känns det mer naturligt. Speciellt om man kan enas om något att explodera för. T.ex. när ett visst lag gör mål i fotboll.

Och antagligen är det inte känslan att ett visst lag petat in bollen i ett mål  som skapar de positiva känslor många kan känna vid en fotbollsmatch utan just rörelsen gemenskapen och stämningen. Men det är alltså fullt tillräckligt att utföra denna rörelse för att bli på lite bättre humör.

För att skapa säkerhet  och en vinnande attityd lan vi också börja med kroppen. Gör rörelsen stående och ,med knytna händer, sträck sedan ut armarna  och spreta med fingrarna samtidigt som vi ropar på t.ex. tje-ljudet och göra detta ett tiotal gånger i rad så snabbt du kan.

För om vi bara blir lyckliga när vårt lag vinner i fotboll har vi verkligen lagt lyckan i andras händer. Det är ju inte ens vi som vunnit utan vi har bara tittat på.  Antagligen är det bättre att hålla på det lag som vinner. Eller t.o.m. byta mitt under en match. Så man får jubla vid varje mål.  Varför ska man vara lojal mot ett lag. Det är ju inte ens spelarna. De byter ju lag till det där de får mest betalt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *