Kom igång med hälsosamma vanor och bli av med de dåliga.

För att komma igång med hälsosamma vanor och bli av med de dåliga finns det en del knep.

För att motivera dig att göra dina hälsosamma vanor t.ex. att gå ett visst antal steg på en dag, eller att träna på gymmet. Bestäm dig för att du inte får en viss belöning förrän du är klar med dina goda vanor.

Du får t.ex. inte börja titta på din favorit-TV-serie förrän du har gjort din träning eller liknande.

För att bli av med dina dåliga vanor så se till att du inte ger dig själv för många belöningar på en gång. Om du t.ex. har för vana att på kvällen vräka dig ner i soffan, se en bra serie på tv, samtidigt som du kollar av sociala medier på mobilen och unnar dig godis, snacks och läsk.

Bara där har du en handfull belöningar så inte konstigt att du inte kan stå emot dem.

Du kanske kan fortsätta med alla dina belöningar men inte samtidigt.

Bestäm dig för att du inte får sitta i soffan och se din favorit-serie t.ex. utan kanske bara sätta igång den framför löpbandet eller motionscykeln.

Har du svårt att komma igång så se till så att inte soffan står framför tv:n utan motionscykeln står där.

Och så kan du bestämma att du bara får äta ditt godis utomhus. Då kommer du iallafall ut och kanske det inte ens blir så lockande att sätta i dig de där godisbitarna om du måste gå ut och äta dem.

Och du kanske kan bestämma att du bara får dricka din läsk i samband med måltider. Inga förbud. Du har fortfarande kvar alla dina belöningar men genom att dämpa dem och se till så att inte alla belöningar ges samtidigt så kan du lättare kontrollera dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *